Voiko laulutunneille tulla kuka tahansa?

04.01.2022

Ihmiset pohtivat usein, uskaltavatko he lähteä laulutunnille. Mitä jos en osaa? Mitä jos "mokaan?" Nämä ovat inhimillisiä tunteita ja koskettavat meistä suurta osaa. Laulutunnit ovat kuitenkin sinua varten ja niiden tarkoituksena on kehittää sinun osaamistasi eteenpäin, joten takaan pelkosi olevan turha!

Olen törmännyt muutamaan otteeseen ajatukseen siitä, että laulutunneille tullessa pitäisi osata laulaa. Osaatko uudelle jumppatunnille mennessäsi jo ohjelman etukäteen? Niin - ei pitäisikään. Juuri siksi tunneille mennään - oppimaan. Jokaisella meillä on uniikki oma ääni, ja laulutunneilla on tarkoitus antaa vinkkejä ja apua juuri sinulle sinun laulamisesi tueksi.

Entä jos jännittää? Se on erittäin ok - suurinta osaa laulutunneilla jännittää, ainakin aluksi. Tärkeintä olisi ehkä muistaa, että opettaja on siellä nimenomaan sinua varten - ei arvostelemassa tai vertailemassa muihin. Entä jos laulaakin väärän äänen tai tulee yhtäkkiä kukko? No sehän vasta kauheaa olisikin! No ei olisi. Itse asiassa sehän kertoo opettajalle paljon äänenkäytöstäsi, ja näin opettajan on helpompi tarttua haastaviin kohtiin - äänen vapinaa, epävireisyyttä, kräkkäilyä tms ei tarvitse pelätä. Sitä tapahtuu kaikille. Jos olet pohtinut laulutunneille menemistä, haluan rohkaista sinua: antaa palaa!